lördag 13 januari 2024

Berättelsen om barnskelettet i kakelugnen

Onsdagen den 3 januari fick du höra berättelsen om hur Gubben Ljung klev upp ur graven och slog ihjäl sin hustru. Detta på grund av att dottern fött ett oäkta barn. Nu hade jag tänkt fortsätta denna rysliga historia, genom att berätta om vad som hände med dottern och barnet. Men i så fall måste jag först be dig som läser att flytta tillbaka till lördagen den 30 december anno 2023. För just då berättar jag om en familj som bodde i Gubben Ljungs stuga och där deras gosse plötsligt försvann, för att sedan återfinnas under en gran.

Nu var det så att gossens pappa hyrde stugan av en snål bonde. Hyran skulle betalas dagen därpå. Men så fattades det 500 kronor. Och enda lösningen tyckte pappan var att tända eld på huset och sedan starta bilen och ta till flykten. Ja, huset brann och familjen på väg mot andra mål. Brandkåren kom. Men lite försent. Det enda som blev kvar var just kakelugnen med skorstenen där Gubben Ljungs käring låg. Och inne i kakelugnen fann man ett barnskelett. Gubben Ljung hade murat in barnet. 

Men vad hände då med dottern? Polisen var också på plats för att undersöka platsen. Och när då en av poliserna gick in i uthuset fann de en låda där locket av fastspikat. Men polisen fann en kofot och med den bräckte han loss locket och fann där ett lik. Det var Gubben Ljungs dotter.

Men kan man arrestera någon som gjort sitt brott medan han ännu var död? Ja, detta funderar nog de som bor i byn än idag. Inte torparen som grävde ner sin lugnande medicin i hagen där korna gick. Nej, han är idag lika mycket död som korna. Men jag gör det. Jag som fick höra den av katten med dubbla ansikten. Och den är på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar